HeuPro verzorgt de benodigde statische berekeningen met bijbehorende (werk)tekeningen van dragende constructie-onderdelen ten behoeve van bouwwerken op het gebied van beton-, staal- en houtconstructies.

Waar kan HeuPro bij helpen?

Traditioneel bouwen

Traditioneel bouwen

Traditionele woningbouw is er in vele soorten en maten. Van standaard woningen tot architectonisch ontworpen woningen. Binnen het traditionele bouwsysteem zijn er verschillende keuzes voor wanden, vloeren en daken. Ieder te bouwen bouwwerk dient te worden beoordeeld door een constructeur op sterkte, stijfheid en stabiliteit onderbouwd met de bijbehorende constructieve berekeningen. Tijdig overleg met opdrachtgevers om constructief en kostentechnisch gezien het meest efficiënte ontwerp te bepalen is één van de kenmerken van HeuPro die door opdrachtgevers worden gewaardeerd.

Een constructeur, ook wel bouwmeester genoemd, zoals Heupro is de eindverantwoordelijke voor de constructies van bruggen en huizen. In de woningbouw berekend Heupro constructies voor de volgende typen woningbouw:

Aanleunwoning, Airey-woning, Ambtswoning, Arbeiderswoning, Bejaardenwoning, Seniorenwoning, Blokhut, Boerderij, Bungalow, Doorzonwoning, Twee-onder-een-kapwoning, Duplexwoning, Grachtenpand, Herenhuis, Hoekwoning, Huurwoning, Koloniaal huis, Koopwoning, Kubuswoning, Landhuis, Paalwoning, Portiekwoning, Prefab woning, Recreatiewoning, Rijtjeshuis, Schakelwoning, Victoriaans huis, Villa, Vrijstaand huis, Woonark, Woonboerderij, Woonboot, Z-woning, Z-kamerwoning.

Maar ook voor grotere gebouwen berekend Heupro de constructies. Gebouwen zoals:

Appartementcomplex, Appartementengebouw, Flatgebouw, Penthouse, Studio en een woontoren.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Weersinvloeden hebben in Nederland een grote invloed op de uitvoering van bouwwerkzaamheden. Mede om onnodige stagnatie van uitvoeringswerkzaamheden te voorkomen en een kortere bouwtijd te realiseren is het houtskeletbouwsysteem ontwikkeld. Wanden, vloeren en daken worden opgebouwd als houten stijl- en regelwerk voorzien van al dan niet constructieve beplating.

Deze elementen worden geproduceerd in een fabriek onder weersonafhankelijke omstandigheden. Na het realiseren van de fundering en begane grondvloer worden de elementen naar de bouw getransporteerd en gemonteerd. Hierdoor is een zeer korte bouwtijd van ca. zes weken te realiseren en kan over het algemeen met een behoorlijk lichtere fundering worden gewerkt ten opzichte van het traditionele bouwsysteem, hetgeen weer kostenbesparend is voor de uiteindelijke bewoners van het bouwwerk.

HeuPro is de huisconstructeur van Aan de Stegge Presolid Home BV en op de referentie-pagina zijn een aantal aansprekende woningen van deze firma gepresenteerd.

Verbouwingen

Verbouwingen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wanneer iemand een nieuwe woning koopt heeft hij/zij vaak de wens de huidige indeling te wijzigen of de woning uit te breiden. Mensen die een aantal jaar in de zelfde woning hebben gewoond willen ook wel eens wat anders met de indeling want niets is zo veranderlijk dan de mens.

Om de indeling te wijzigen, (dragende) wanden te verwijderen is verstandig om een constructeur in te schakelen. Inzicht krijgen in de bestaande constructie en overleg over efficiënte oplossingen voor de te realiseren plannen en deze vervolgens rekenkundig onderbouwen voor de controlerende instanties is eveneens één van de onderdelen van de dagelijkse werkzaamheden van HeuPro.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Tegenwoordig wordt van overheidswege duurzaam bouwen gestimuleerd al dan niet met subsidies. Ieder mens begint zich langzaam maar zeker bewust te worden van het milieu en de vraag hoe hier mee om te gaan met het oog op de toekomst. Gevolg hiervan is dat ontwikkelende partijen zich ook gaan richten op nieuwe innovatieve bouwsystemen welke minder belastend zijn voor het milieu dan het traditionele bouwsysteem.

Een nieuw milieuvriendelijk bouwsysteem is gevonden in het zogenaamde EPS-systeem.

Het systeem lijkt op het houtskeletbouw-systeem, echter er zijn een aantal essentiële verschillen. Het systeem wordt opgebouwd uit een buitenbeplating, houten stijlen en een binnenbeplating. De ruimtes tussen stijlen en beplating wordt opgevuld met een drukvaste isolatie EPS150 SE. Deze EPS-vulling wordt verlijmd aan de stijlen en beplatingen zodat een sandwich-constructie wordt gerealiseerd. Door samenwerking van deze materialen ontstaat een element dat constructief sterker is en lichter van gewicht is dan een houtskeletbouw-element. Bouwfysische eigenschappen van de EPS-elementen zijn hoger dan houtskeletbouw-elementen en ze zijn milieuvriendelijker. Het gehele systeem, dus alle materialen zijn te recyclen. Het is dus een ideaal bouwsysteem om een duurzame woning te realiseren.

Toepassingen van dit lichte en toch sterke bouwsysteem systeem zijn o.a. drijvende woningen. Bouwen op het water is gezien de schaarste van aanwezige bouwkavels een aantrekkelijk alternatief en door het relatief lage gewicht van de constructie wordt de diepgang van de betreffende woning  minimaal mogelijk gehouden. Passieve woningen, wanneer er energie-neutraal gebouwd dient te worden is het EPS-systeem de ideale oplossing gezien de milieuvriendelijkheid kenmerken van het systeem. Recreatiewoningen en tijdelijke woningen of woonunits zijn gezien het eenvoudige uitvoeringsproces van het systeem ook ideaal en kostentechnisch zeer aantrekkelijk voor opdrachtgevers.

Civiele Kunstwerken

Civiele Kunstwerken

Mensen zijn dagelijks is beweging, of het nu professioneel of recreatief is, de mens wil van A naar B. Civiele kunstwerken zijn onderdelen van het wegen- en waternet dat in Nederland aanwezig is en wat de bewegingen van de mens dus mogelijk maakt.

In samenwerking met ingenieursbureau Bartels & Vedder B.V. zijn in de afgelopen jaren een aantal kunstwerken gerealiseerd, op de referentiepagina is hier een indruk van weergegeven.

Benieuwd wat HeuPro voor u kan betekenen?

Gerealiseerde projecten:

  • Systeembouw in Eisden
  • Drijvend wonen in Loosdrecht
  • SIP-woningen in Soest
  • Houtskeletbouw in Enter
  • Duurzame woningen in Rijssen

Vragen die opkomen bij het berekenen van een constructie:

Wat moet de constructie kunnen dragen? Hoe robuust moet het zijn? Wat mag het kosten? Wat is het tijdsbestek wanneer het klaar moet zijn? Aan welke esthetische eisen moet de constructie voldoen?

Allemaal vragen die zeer belangrijk zijn om beantwoord te hebben voordat u überhaupt begint aan de bouw van uw woning.

Constructiefouten die in een later stadium pas naar voren komen tijdens de bouw kunnen gevaarlijk en duur zijn. Laat daarom de constructie van uw woning berekenen door Heupro, specialist op gebied van bouw- en civiele constructies.

Start typing and press Enter to search